Zvyky a tradice v Mateřské škole Kaliště - Špinarová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce jsou zvyky a tradice v Mateřské škole Kaliště. Práce popisuje základní zvyky, tradice, hračky a hry, které využívaly tehdejší děti. Cílem práce je přiblížit dětem dobu minulou a porovnat rozdíly s dobou dnešní. Bakalářská práce je rozčleněna do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část popisuje význam lidových tradic a zvyků. Praktická část nabízí náměty a činnosti, které lze k tomuto tématu využít. Dále jsou zde uvedeny aktivity, které mohou posloužit jako inspirace pro pedagogické pracovníky.
Customs and Traditions in Kindergarden Kaliště
Keywords: tradice; zvyky; hračka; hra; mateřská škola; doba minulá; traditions; habits; toy; game; kindergarden; past times