Detekce bakterií rodu Xanthomonas patogenních pro rajče a papriku metodou multiplex PCR - Ragozina, Mariia (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem této bakalářské práce je optimalizace multiplex PCR pro detekci patogenních bakterií rodu Xanthomonas. Spoužitím primerových párů Bs-Xg (Koenraadt et al., 2007), Bs-Xp (Koenraadt et al., 2007), Xe_330CG1,2 (Stehlíková a Beran, nepublikováno) a Xv_367CG1-1,9 (Stehlíková a Beran, nepublikováno) byla úspěšně optimalizována multiplex PCR reakce pro detekci Xanthomonas gardneri, Xanthomonas perforans, Xanthomonas euvesicatoria a Xanthomonas vesicatoria v jedné reakci. Vybrané primerové páry byly testované na rozsáhlém souboru jiných bakterií patogenních pro rajče a papriku.
Detection of disease caused strain Xanthomonas phytopathogenic for tomato and pepper by multiplex PCR
Keywords: Xanthomonas vesicatoria; euvesicatoria; gardneri; perforans; multiplex PCR; Xanthomonas vesicatoria; euvesicatoria; gardneri; perforans; multiplex PCR