Proměny mariánské lidové zbožnosti dokumentované na vybraných mariánských poutních místech jihozápadních Čech - Šindelářová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá historií méně známých mariánských poutních míst jihozápadních Čech s ohledem na proměny lidové mariánské zbožnosti.
Metamorphoses of the marian Folk Devotness in the 20. th Century Documented in Destinies of Chosen marian Pilgrim Places in the South-West of Bohemia.
Keywords: mariánská zbožnost; mariánská poutní místa; poutnictví; Marian devoutness; Marian pilgrim places; pilgrimage.