Možnosti zlepšování kvality veřejné správy ze strukturálních fondů - Jirek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce je ukázat, jak strukturální fondy Evropské unie mohou přispět ke zlepšení prostředí v České republice. První část vysvětluje základní pojmy a souvislosti mezi veřejnou správou a evropskými fondy. Je zde uveden také přehled evropských fondů a proces získání dotace. Krátce je zmíněno i budoucí programové období 2014 - 2020. Druhá část bakalářské práce pojednává o konkrétních projektech spolufinancovaných Evropskou unií. Tyto projekty jsou zaměřeny na zvyšování kvality veřejné správy na národní, ale i na místní úrovni. Díky realizovaným opatřením mohou občané také snadněji komunikovat s úřady. Práce zmiňuje také aktuální problémy, které Česká republika v souvislosti s čerpáním dotací z Evropské unie řeší. Podpora z EU a také přispění bankovních domů je významné pro udržitelný rozvoj měst a obcí.
Possibilities of improving the quality of public administration from the Structural Funds
Keywords: municipality; veřejná správa; Smart Administration; eGovernment; evropské fondy; operační programy; dotace; projekt; banky; municipality; public administration; Smart Administration; eGovernment; EU funds; operational programmes; subsidies; project; banks