Podnikatelský plán v oboru gastronomie - Lang, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce popisuje vypracování podnikatelského plánu v oblasti gastronomie, konkrétně jedné malé kavárny/bistra v Jihlavě. Cílem této práce je získat více informací o struktuře běžného podnikatelského plánu, předinvestice na začátku podnikání, analýzu trhu a specifika procesu vytvoření úspěšného podnikání. Jedním z hlavních cílů je vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro malou kavárnu v Jihlavě. Zaměřuje se především na finanční plán s počátečními náklady, dále s jejich financováním a návratností, které se následně vypočítávají, podle předem stanovených vzorců. Následuje analýza trhu, analýza slabých a silných stránek společnosti. V budoucnu lze tento podnikatelský plán využít pro skutečnou realizaci firmy.
Business plan in the field of gastronomy.
Keywords: podnikatelský plán; analýza trhu; náklady; finanční plán; business plan; market analysis; costs; financial plan