ANALÝZA PŘIPRAVENOSTI KRIZOVÝCH ŠTÁBŮ U POLICIE ČR NA ŘEŠENÍ KRIZOVÝCH SITUACÍ - Vetrák, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. Práce zkoumá úroveň a připravenost členů krizových štábů u územních odborů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, včetně krizového štábu Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje na řešení krizových situací. Teoretická část charakterizuje krizové štáby územních odborů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a krizového štábu Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, jejich složení, poslání, úkoly a postavení v rámci Policie České republiky. V praktické části byly provedeny konzultace s jednotlivými komisaři krizového řízení územních odborů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a vedoucím oddělění krizového řízení Krajského ředitelství policie Jihočeského. Konzultace jsou zaměřeny na teoretickou, materiální a praktickou připravenost krizových štábů a na řešení krizových situací. Dále byly v praktické části zpracovány a vyhodnoceny výsledky dotazníků, které se zabývaly složením policistů ve štábech a jejich teoretickými znalostmi z krizového řízení. Z provedeného výzkumu jsou nejdůležitější vyplývající poznatky shrnuty v závěru práce. Jsou zde rovněž vyhodnocené cíle a hypotézy stanovené na začátku práce a navržena možná řešení problémů v dané otázce.
ANALYSIS OF POLICE CRISIS STAFFS FOR RESOLVING CRISES
Keywords: Krizový štáb; Krajské ředitelství; Územní odbor; Krizová situace Krizový komisař; Dotazník; Crisis Management; Crisis Staff; Policie Directorate; Police of the Czech Republic