Nástroje komunikačního mixu v drobných podnicích - Peštová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Využívání nástrojů komunikačního mixu je pro firmy prosazující se na trhu velice důležité. Nástroje jsou využívané z důvodu dostatečné informovanosti veřejnosti. Díky nim firma dokáže ovlivnit nákupní chování zákazníků. Cílem bakalářské práce je analyzovat rozdíly v komunikačním mixu v podnicích služeb. Stanovit výhody a nevýhody v rámci různě organizovaných podnikatelských subjektů a navrhnout zlepšení kvality komunikačního mixu. Pro analýzu byly vybrány tři subjekty, ve kterých byly zkoumány způsoby a druhy používání nástrojů komunikačního mixu. Návrh opatření na zlepšení kvality komunikačního mixu byl stanoven s ohledem na finanční možnosti podnikatelských subjektů.
Tools of the communication mix of small businesses
Keywords: komunikační mix; reklama; podpora prodeje; osobní prodej; public relations; drobné podniky; služby; řízený rozhovor; communications mix; advertising; sales promotion; personal selling; public relations; small businesses; services; guided interview