Strategie podniku obchodujícího s prostředky pro zubní hygienu - Píchová, Romana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce byla analýza podnikatelského prostředí a podniku obchodujícího s předměty a přípravky pro zubní hygienu. Cíle bylo posoudit rozvojové možnosti podnikání v tomto oboru se zaměřením na krátkodobou i dlouhodobou prosperitu podnikání a případně upravit dosavadní strategii podniku. Při vypracování analýz bylo zjištěno, že společnost neměla vypracovanou strategii, ale pracuje pouze s vizemi, a to jak v oblasti trhu, majetku, ekonomiky i lidských zdrojů. Navrhovaná nová strategie je kombinací trzně orientované strategie a strategie orientované na zákazníky.
The strategy firm dealing in Dental hygiene products
Keywords: strategie podniku; Porterův model pěti sil; PEST analýza; analýza zdrojů; SWOT analýza; finanční analýza; vize; cíle; business strategy; Porter's five forces; PEST analysis; resource analysis; SWOT analysis; financial analysis; vision; goals