Etické aspekty klasické a alternativní medicíny - Krčál, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci se zabývám rozborem etických aspektů klasické a alternativní medicíny, zejména etickými dilematy, která vyplývají z použití alternativní a vědecké medicíny a poznáním možných shod a rozdílů mezi oběma léčebnými metodami. V teoretické části je popsána současná problematika daného tématu a to zejména zdroje etiky, novodobé filozofické směry, stěžejní zásady etického jednání, vysvětlení pojmu alternativní medicína a druhy alternativních metod léčení.
Ethical aspects of conventional and alternative medicine
Keywords: Etika; Lékařská etika; Svědomí; Alternativní medicína; Vědecká medicína; Placebo; Léčitelství; Dilema; Ethics; Medical ethics; Conscience; Alternative medicine; Scientific medicine; Placebo; Healing; Dilemma