Fylogeneze a fylogeografie modrásků rodu Cacyreus jako nástroj hledání původu invazního C. marshalli - Bešta, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá fylogenezí a fylogeografií 7 druhů afrických modrásků z rodu Cacyreus [Lepidoptera: Lycaenidae]. Analýzy jsou vyhotoveny na základě sekvencí mitochondriálního genu cytochrom oxidázy I (COI) a nukleárních markerů wingless (Wg) a elongační faktor 1 alfa (EF1-alfa). Získané výsledky molekulární-genetických analýz byly potvrzeny morfologickými odlišnostmi na kopulačních orgánech studovaných vzorků.
Phylogeny and phylogeography of blues from genus Cacyreus as a tool of finding invasive C. marshalli
Keywords: Fylogeneze; fylogeografie; Cacyreus; Lycaenidae; molekulární metody; mitochondriální gen (COI); nukleární markery (Wg; EF1-alfa); phylogeny; phylogeography; Cacyreus; Lycaenidae; molecular methods; mitochondrial gene (COI); nuclear markers (Wg; EF1-alfa)