VÝVOJ A TRANSFORMACE LETECKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE: GEOGRAFICKÉ ASPEKTY - Vlčková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná práce se zabývá vývojem a transformací letecké dopravy v Rusku. V teoretické části je práce zaměřena na obecné seznámení se stručnou historií letecké dopravy, jejího významu ve světě a České republice a jejích hlavních specifik, dále teoretická část rozvádí důležitost letecké dopravy a aktuálních trendů v letectví na území Ruské federace. V praktické části je analyzována vnitrostátní a mezinárodní doprava v Rusku v letech 2005, 2010 a 2014. Výsledky výzkumu nabízejí ve sledovaných obdobích konkrétní pohled na vývoj a postavení vnitrostátní a mezinárodní letecké dopravy v Rusku. Bakalářská práce je doplněna o tabulkové, grafické a mapové přílohy.
Development and Transformation of Air Transport on the Territory of the Russian Federation: Geographic Aspects
Keywords: letecká doprava; Rusko; vnitrostátní doprava; mezinárodní doprava; Air transport; Russia; domestic transport; international transport