Diagnostika čteného textu ve 2. ročníku ZŠ v návaznosti na metody prvopočátečního čtení - Schönbauerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce s názvem Diagnostika čteného textu ve 2. ročníku ZŠ v návaznosti na metody prvopočátečního čtení se zabývá čtenářskou úrovní žáků, jejichž výuka čtení probíhala rozdílnými metodami čtení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pojednává o dovednostech ve čtení, etapách rozvoje čtení, práci se zaostávajícími čtenáři a diagnostice čtenářského výkonu. Výzkumná část je zaměřena na diagnostiku čtenářských výkonů u žáků vyučovaných metodou analyticko-syntetickou, metodou genetickou a metodou Sfumato. Cílem práce je porovnání těchto metod ve čtení.
Diagnostics of the read text in the second year of primary school in connection with the methodos of initial reading
Keywords: prvopočáteční čtení; druhy a kvality čtení; čtenářské dovednosti; diagnostika čtení; initial reading; types and qualities of reading; reading skills and reading diagnostic