Analýza rizik bezpečnosti IS STAG - Bučinský, Miloš (Jihočeská univerzita, 2010)
Analýza rizik je nástroj pomáhající nám odhalit bezpečnostní rizika na systém a návrhu jeho bezpečnostních opatření. A právě analýza rizik bude hlavním tématem práce. V první, teoretické části budou popsány obecné pojmy bezpečnosti informačních systémů, teorie analýzy rizik a metody použitelné pro její měření. V druhé části budou vytvořeny dotazníky a tabulky samotné analýzy rizik, které budou vyplněny spolu se správci sítě Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Z tabulek bude vypracováno závěrečné vyhodnocení a budou navržena vhodná opatření.
Security risk analysis IS STAG
Keywords: pedagogická fakulta; jihočeská univerzita; STAG; bezpečnost; informační systém; analýza rizik; CRAMM; riziko; bezpečnostní standarty; PDCA; University of South Bohemia; Pedagogical faculty; STAG; security; information system; risk analysis; CRAMM; risk; safety standards; PDCA