Výzkum herních strategií a chování hráčů virtuálních her - Blovský, Petr (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a tvorbou tří her pro dva hráč a následnou analýzou optimálních strategií těchto her které jsou realizovány ve virtuálním metaverzu Neos. Hledání optimální strategie je nejprve prováděno teoreticky za využití teorie her a posléze experimentálně, sledováním virtuálních hráčů hrající tyto hry. Sledovány jsou především strategie, jenž hráči v těchto hrách volí. Zvolené strategie jsou následně zaznamenány a výsledky jsou zpracovány a porovnány s výsledky dosaženými za využití teorie her. Součástí bakalářské práce je také podrobný popis vytváření her a výpočtu optimálních strategií.
Investigation of Game Strategies and Behavior of Virtual Game Players
Keywords: strategie; metavese; teorie her; Neos; strategy; metaverse; game theory; Neos