Sportovní aktivity dětí v předškolním věku očima rodičů - Deutschová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na sportovní aktivitu dětí v předškolním věku. Teoretická část se zabývá zdravým životním stylem, pohybem ve vztahu k předškolnímu dítěti jeho motivací ke sportovní aktivitě a dopady rané sportovní specializace. Výzkumná studie je zaměřena na pohledy rodičů na sportovní aktivitu svých dětí, respektive na její motivaci k ní a jejich očekávání. Sledování proběhne v mateřské škole v malé obci v blízkosti Českých Budějovic, posbíraná data budou hodnocena kvantitativně. Cílem výzkumu je zjistit, jaká je motivace rodičů předškolních dětí, vést své děti ke sportovní aktivitě.
Sport activities of preschool children viewed by parents
Keywords: zdraví a zdravý životní styl; předškolní období; motivace; pohyb a sport; health; healthy life style; preschool period; motivation; motion and sport