Odstraňování mědi z odpadních vod za využití umělých mokřadů - Pomijová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá účinkem odstraňováním mědi z odpadních vod s využitím umělých mokřadů. Zkoumaným objektem byla kořenová čistírna odpadních vod v obci Slavošovice. Po rok 2014 jsem metodou atomové absorpční spektrometrie prováděla měření koncentrace Cu v odpadní vodě. Vzorky byly odebírány z různých částí kořenové čistírny na přítoku i na odtoku. Ze získaných výsledků měření se dala vypočítat účinnost odbourávání mědi z odpadních vod.
Removal of copper from wastewater using a constructed wetland
Keywords: mokřad; měď; odpad; voda; wetland; copper; waste; water