Tématické a účelové mapy - Hejpetrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématickými a účelovými mapami. Obsahuje základní definice mapy, mapového díla a mapového souboru a dále dělení map z několika hledisek. Hlavní náplní práce je vymezit rozdíl mezi tématickými a účelovými mapami. Vysvětlit, co tyto mapy jsou, na co se v praxi používají a jak se vytváří. Práce obsahuje ukázky tématických a účelových map spojených s tématikou pozemkových úprav.
Thematic and special purpose maps
Keywords: Tématická mapa; Účelová mapa; Tématická kartografie; Kompozice mapy; Thematic map; Purpose map; Thematic cartography; Composition maps