Hodnocení efektivnosti investic do lidského kapitálu v nestátních neziskových organizacích - Kamlach, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé práce je vyhodnocení efektivity investic do lidského kapitálu ve zvolené nestátní neziskové organizaci (NNO). Dosáhnu toho pomocí jednoduchého dotazníku, který bude ukazovat počet zaměstnanců dané organizace, způsob a velikost investic a také zhodnocení jejich užitečnosti. Zvolená NNO pak bude srovnána se 2 dalšími obdobnými organizacemi v tabulce. Problematika neziskového sektoru je pro většinu lidí téměř neznámá. Dokonce i jejich pouhé zařazení do národního hospodářství může být často až neřešitelný problém, neboť hranice mezi ziskovým a neziskovým sektorem se často navzájem prolínají. Trendem dnešní doby je, že největší konkurenční výhodou se stává lidský kapitál. Vybraná organizace je tedy analyzována především v oblasti lidských zdrojů - financování, vzdělávání a motivace. Závěrem práce by měla být rada oné organizaci, jak efektivněji investovat do svých zaměstnanců.
Evaluation the Effectiveness of Investments in Human Capital in Non-Governmental Organizations
Keywords: nestátní nezisková organizace; NNO; neziskový sektor; lidské zdroje; lidský kapitál; vzdělávání; motivace; non-governmental organizations; NGOs; non-for-profit sector; human resources; human capital; education; motivation