Pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel - Kalík, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
V této bakalářské práci se zabývám Pojištěním odpovědnosti z provozu motorových vozidel. Téma je velmi zajímavé nejen svou pestrostí, ekonomickým a společenským významem, ale i řadou zajímavostí a teoretických poznatků, které jsou významné a důležité pro každého motoristu v ČR. Práce by měla čtenáři přiblížit základní poznatky z oboru Pojišťovnictví, od jeho počátku až do vývoje. Práce je zaměřená na Povinné ručení, jeho základní právní normy, včetně jeho aktuálních nabídek u vybraných pojišťoven ČR.
Liability insurance of motor vehicles
Keywords: pojišťovnictví; pojišťovny; riziko; havárie; odpovědnost; vozidlo; povinné ručení; insurance; insurance; risk; accident; liability; vehicle liability