Vybrané teorie učení a jejich projekce do vyučování - Plášilová Koželská, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce popisuje prvky, které jsou potřebné k vykonávání profese učitele odborného výcviku. Teoretická část je věnována teoriím učení, vybraným organizačním formám výuky to vše s využitím v odborném výcviku. Dále pak výběr výukových metod, kterými je možné dospět k nejlepším výsledkům při vzdělávání žáků při odborném vyučování. Pojednává také o plánování a organizaci odborného výcviku s přispěním didaktické a výpočetní techniky. Praktickou část tvoří reálné využití některých metod a didaktických prostředků s přímou ukázkou využití dataprojektoru a výpočetní techniky s konkrétní ukázkou učebního dne.
The representative theory of learning and their projection in teaching.
Keywords: teorie učení; výukové cíle; výukové metody; didaktická a výpočetní technika; teaching theory; teaching objectives; teaching methods; didactic and computer technology