Sbírka řešených a neřešených úloh ze skriptování v Bashi pro výuku předmětu Operační systémy 2 - Pach, Erik (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou skriptování v Bashi s následným vytvořením sbírky úloh pro potřeby výuky v předmětu Operační systémy 2. Teoretická část se zabývá popisem obecných informací o skriptování, rozborem různých možností skriptování, samotným Bashem, použitým softwarem a analýzou informačních zdrojů použitých při vytváření sbírky úloh. Praktická část se pak zaměřuje na proces tvorby sbírky úloh, návodu pro její používání a především také na vyhodnocení použití této sbírky v praxi. Sbírka samotná je přiložena jako příloha této práce.
Collection of solved and unsolved Bash scripting examples for teaching the subject Operating Systems 2