Inverzní kinematika robota sestrojeného na bázi stavebnice Merkur - Čada, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou inverzní kinematiky a její aplikací na robotickou ruku postavenou ze stavebnice Merkur Beta 6°. Obsahuje implementaci rovnic do programu napsaného v prostředí Matlab a vytvoření funkcí pro výpočet inverzní kinematiky metodou FABRIK. Dále ukazuje, jak propojit program s programovatelnou platformou Arduino a pomocí poslaných dat ovládat robotickou ruku. Výsledky práce jsou na konci ověřeny vzorovým programem simulující manipulátor.
Inverse kinematics of the robot constructed on the basis of the Merkur kit
Keywords: Inverzní kinematika; Matlab; FABRIK; Inverse kinematics; Matlab; FABRIK