Pojem "životního slohu" v české estetice - Kroulíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na problematiku spojenou s pojmem "životního slohu", zejména v teoretických textech Karla Honzíka a Bohuslava Brouka. Názory těchto autorů budou uvedeny do souvislosti se starší českou estetikou (Hostinský), ale budou analyzovány i ve vztahu ke kontextu evropskému. Práce se pokusí rovněž vyzdvihnout význam jejich myšlení vzhledem k současné společnosti.
The Concept of the "Style of life" in Czech Aesthetics