Inventarizace školní sbírky ZŠ Emy Destinové - Pavelek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem práce bylo uspořádat geologické sbírky z horninového materiálu, který ZŠ Emy Destinové získala darem a zároveň vytvořit pracovní listy, které by se daly využít při práci s touto konkrétní sbírkou. První část práce se věnuje tématu školních sbírek - historii školních geologických sbírek, definici základních pojmů, tvorbě sbírky a péčí o sbírkové předměty. Následně je popsán průběh samotné tvorby sbírky na ZŠ Emy Destinové. Třetí část se věnuje vymezení učiva geologie v rámci RVP ZV a analýze učebnic pro následné vhodné vytvoření pracovních listů. Poslední část práce je pak věnována rozboru testování vybraných pracovních listů. Výsledkem práce není "pouze" text bakalářské práce, je jím především sbírka, která bude sloužit při výuce na ZŠ Emy Destinové po mnoho let.
Taking Inventory The School Collection At Elementary School Emy Destinové
Keywords: geologická sbírka; sbírkový předmět; ZŠ Emy Destinové; geological collection; collection item; elementary school Emy Destinové