Zpracování vybrané části plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu - Dušátková, Leona (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení a návrh na doplnění územního systému ekologické stability v katastrálním území Chotoviny, které se nachází v Jihočeském kraji. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je věnována krajině, ekosystému, biodiverzitě a ekologické stabilitě. Dále se věnuje klimatické změně a popisuje plán společných zařízení v rámci pozemkových úprav. Praktická část obsahuje popis jednotlivých prvků ÚSES a zhodnocení celkového stavu. Součástí praktické části je návrh na doplnění místního ÚSES, který zahrnuje 8 nově navržených interakčních prvků, jeden biokoridor a jedno biocentrum.
Projection of selected part of common facilities plan for the complex land consolidation
Keywords: krajina; územní systém ekologické stability (ÚSES); pozemkové úpravy; ekologická stabilita; ekologie; landscape; territorial system of ecological stability (TSES); land consolidation; ecological stability; ecology