Úroveň vybraných stravovacích služeb ve zvolených odbytových zařízeních - Dudáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je zjistit prostřednictvím srovnávací analýzy úroveň nabídky stravovacích služeb ve zvolených odbytových jednotkách. Na základě primárních a sekundárních informací stanovit food cost vybraných stravovacích služeb a jeho komparaci s ostatními stravovacími zařízeními. Vedlejším cílem práce je získání celkového přehledu o nabídce vybraných stravovacích zařízení, nákladech na suroviny, způsobu kalkulace, respektive výpočtu food cost a navržení vhodné skladby vybraných stravovacích služeb z pohledu atraktivity a optimálního food cost. Získané poznatky umožní převést vytvořenou nabídku do praxe a aplikovat jako možnou konkurenční výhodu stravovacího zařízení.
Levels of food services in selected facilities
Keywords: odbytové služby; gastronomie; food cost; hotelnictví; ubytovací služby; stravovací služby; services; gastronomy; food cost; hospitality; accommodation services; food services