Technika a metodika nácviku přihrávky ve volejbale - Vopelka, Aleš (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je technika a metodika nácviku přihrávky ve volejbale. Práce se dělí na dvě části, teoretickou, kde představuji volejbal jak z hlediska historického vývoje, tak i z hlediska charakteristiky hry, systematiky volejbalu a volejbalových organizacích. Druhá část zahrnuje některé motorické testy a test na přihrávku, které jsou vyhodnoceny a zavedeny do grafů. Práce také zahrnuje několik speciálních nácviků na přihrávku. Práce by mohla být přínosná hlavně pro trenéry volejbalu, kteří mohou využít zde popsané a obrázkem znázorněné nácviky na přihrávku pro zkvalitnění tréninkového procesu.
Technology and methodology training pass in volleyball
Keywords: volejbal; přihrávka; test; nácvik; volleyball; volleyball pass; test; training