Územní polarita socioekonomické diferenciace Chorvatska - Krejcarová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje studiu územní polarity socioekonomické diferenciace Chorvatska. Hlavním cílem práce je sledování této problematiky na základě předem zvolených indikátorů, které jsou klasifikovány do tří skupin ekonomické, sociální, ostatní. Ke sledovaným ukazatelům patří např. hrubý domácí produkt, míra nezaměstnanosti, rozvodovost či religiozita. Finální výsledky jsou zaměřeny na určení determinantů, které ovlivňují charakter jednotlivých regionů a vymezení míry polarity.
Territorial polarity socio-economic differentiation in Croatia
Keywords: územní polarita; socioekonomická diferenciace; střední Evropa; Chorvatsko; indikátory; determinanty; spatial polarity; socioeconomic differentiation; Central Europe; Croatia; indicators; determinants