Podoby a proměny prozaického díla Ivy Procházkové - Ťoupalová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce na téma Podoby a proměny prozaického díla Ivy Procházkové ukazuje nezaměnitelný přínos této autorky v literatuře jak v zahraničí, tak u nás. Ve své práci se nejvýrazněji věnuji její tvorbě pro děti a mládež, která je pro její tvorbu nejtypičtější. Postupovat budu od děl pro nejmenší čtenáře, přes mladší školní věk až po čtenáře dospělé. Věnuji se rozboru jejích děl jak z pohledu literárního, tak i psychologického a budu zkoumat, zda se tato autorka řídí ustálenými prvky, které by se v dané literatuře měly objevit.
Shapes and Sources of the Prose Work of Iva Prochazkova