Kolektivní investování v ČR - Frejlachová, Edita (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kolektivního investování v ČR, která je následně použita pro komparaci fondů. Cílem této práce je ověřit možnost investování prostřednictvím kolektivního investování v ČR a komparace vybraných fondů kolektivního investování dle vybraných kritérií. Práce zmiňuje výhody, nevýhody a historii kolektivního investování v ČR, nechybí ani legislativa regulující kolektivní investování v ČR. První část praktické části bakalářské práce se zabývá vývojem kolektivního investování v ČR v letech 20132022. Hlavní část praktické části srovnává vybrané dluhopisové a akciové fondy dostupné v ČR z hlediska výnosnosti, volatility, fondového kapitálu a celkové nákladovosti v letech 20182022. Závěr informuje potencionálního drobného investora o nejlepším možném způsobu investování jeho peněžních prostředků.
Collective investment in the Czech Republic
Keywords: kolektivní investování; komparace fondů; dluhopisové fondy; akciové fondy; collective investment; fund comparison; bond funds; shares funds