Charakteristika současného životního stylu u studentek Jihočeské univerzity - Bařinka, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá životním stylem studentek JU. Teoretickým východiskem pro praktickou část bylo vymezení pojmů životní styl a jeho nejdůležitějších složek. Protože životní styl je velmi širokou oblastí, byla teoretická část zaměřena pouze na nejdůležitější části, které životní styl charakterizují, a to na životní hodnoty, zdravou životosprávu, volný čas a faktory, které životní styl negativně ovlivňují. Praktická část je věnována vlastnímu výzkumu, kdy pomocí dotazníkového šetření byly zjišťovány podoby životního stylu studentek JU. Data byla následně statisticky vyhodnocena a vyvozen závěr diplomové práce.
Characteristics of the current lifestyles of students of the University of South Bohemia
Charakteristika současného životního stylu u studentek Jihočeské univerzity
Keywords: Životní styl; studentky; životní hodnoty; pozitivní aspekty; negativní aspekty; Lifestyles; students; values of life; positive aspect; negative aspect