Hlukové emise při výrobě a zpracování objemových krmiv - Zloch, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění hladin hluku v určité vzdálenosti od jednotlivých strojů senážní linky a v pracovním místě obsluhy. Přičemž literární část práce je především zaměřena na současné technologie a techniku využívané při sklizni objemných krmiv a seznámení se s problematikou hluku vůbec. Praktická část je pak zaměřena na charakteristiku sledované senážní linky, měření hladin hluku v určité vzdálenosti a v pracovním místě obsluhy se současným výpočtem ekvivalentní hladiny hluku. Závěrečná část práce je zaměřena na vyhodnocení sledovaných strojů dle platné legislativy a porovnání neměřených a vypočtených hodnot mezi jednotlivými soupravami senážní linky.
Noise emissions during production and processing of roughage
Keywords: Hluk; ekvivalentní hladina akustického tlaku; technologie sklizně; stroje pro sklizeň píce; Noise; equivalent sound pressure level; technology of harvest; machines for forage harvest