Rozvodovost obyvatelstva České republiky, časový vývoj a prostorová diferencovanost - Křikavová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
KŘIKAVOVÁ, P. (2016): Rozvodovost obyvatelstva České republiky, časový vývoj a prostorová diferencovanost. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, katedra geografie, 49 s. Bakalářská práce se zabývá rozvodovostí obyvatelstva Česka, konkrétně časovým vývojem a prostorovou diferencovaností tohoto demografického procesu. Prvotním cílem práce je shromáždění statistických údajů o vývoji rozvodovosti, které jsou potřebné pro zpracování hlavní části práce analýzy změn intenzity a časování rozvodovosti. V práci jsou charakterizovány vývojové trendy rozvodovosti obyvatelstva, které souvisí s liberalizací rozvodových legislativ. Součástí práce je analýza vývoje příčin rozvodovosti v České republice. Analýza prostorové diferencovanosti rozvodovosti je zpracována na úrovni krajů a okresů České republiky. Analýzy a získané výsledky jsou prezentovány prostřednictvím statistických tabulek, grafů a map.
The divorce of the population of the Czech Republic, its development in time and the spatial differentiation
Keywords: rozvodovost; index rozvodovosti; hrubá míra rozvodovosti; Česko; divorce; number of divorces per new marriage; crude divorce rate; the Czechia