PROSTITUTION IN THE CZECH REPUBLIC AND NORWAY A COMPARATIVE ANALYSIS - Waldejer, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Má diplomová práce se zabývá tématem prostituce. Jako strategii jsem vybrala kvalitativní výzkum. Pro vytvoření své práce jsem použila různé výzkumné metody jako například zúčastněné pozorování, nestrukturované rozhovory, případovou studii a kvalitativní srovnávací analýzu. Moje práce je založena na empirických výzkumech, které jsem uskutečnila v rámci stáže v organizaci Albertine Prosjektet ve Stavangeru a jako součást spolupráce s českou nevládní organizací Rozkoš bez rizika v Českých Budějovicích. Má zjištění vychází z nestrukturovaných rozhovorů se sociálními pracovníky z obou výše zmíněných organizací a s prostitutkami a následného propojení s teoretickými znalostmi. Mým cílem bylo vytvořit srovnávací studii prostituce v České republice a Norsku se zvýšeným důrazem na oblast Českých Budějovic a Stavangeru, abych mohla popsat současnou situaci na trhu s prostitucí. Feministické hledisko také hraje důležitou roli, protože prostituce může být vysvětlována jako genderový fenomén. Tato perspektiva je jedním ze stěžejních bodů mé práce.
Prostitution in the Czech Republic and Norway A Comparative Analysis
PROSTITUCE V ČESKÉ REPUBLICE A V NORSKU SROVNÁVACÍ ANALÝZA
Keywords: prostituce; gender; feminismus; obchod s lidmi; Nigerijky; Rozkoš bez rizika; Albertine Prosjektet; srovnávací analýza; prostitution; gender; feminism; human trafficking; Nigerians; Rozkoš bez rizika; Albertine Prosjektet; comparative analysis