Výskyt, biologie a regulace nebezpečných plevelných druhů v porostech pěstovaných plodin - Klasová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá výskytem, biologií a regulací nebezpečných plevelů na orné půdě. Cílem diplomové práce je zpracovat u vybraných plevelných druhů v porostech pěstovaných plodin přehled o biologii, rozšíření a navrhnout regulační opatření pro zvláště nebezpečné druhy plevelů na orné půdě jako je např. Elytrigia repens L., Cirsium arvense L. a další. U vybraných druhů bylo provedeno stanovení klíčivosti semen a zjištění hmotnosti tisíce semen.
Occurrence, biology and control of hazardous weeds in crops of cultivated crops
Keywords: nebezpečné plevele; regulační opatření; biologie plevelů; dangerous weeds; control methods; weed biology