Evidence a řízení zásob ve výrobní firmě - Sekničková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2019)
Pro výrobní společnosti jsou zásoby velmi důležitou součástí, neboť operace se zásobami patří ke klíčovým činnostem. Dané společnosti ukládají do zásob velké množství peněžních prostředků a každá chybná operace způsobuje ztrátu těchto prostředků. Cílem práce je zhodnotit evidenci a řízení zásob ve výrobním podniku a najít možné optimální řešení. V práci je vysvětlen pojem zásoby a následně popsány činnosti související se zásobami, a to účtování o zásobách, oceňování zásob, jejich evidence v podniku a řízení zásob. Při určování optimální situace se požívají vzorce a porovnávají se různé metody řízení zásob. Bakalářská práce je zaměřena na řízení zásob ve výrobním podniku Automotive Lighting Jihlava, který je výrobcem moderních světlometů do automobilů. Výsledkem jsou navrhnuty změny, díky kterým by bylo řízení zásob efektivnější.
Records and Inventory Management in a Manufacturing Company
Keywords: Zásoby; řízení zásob; účtování; metoda ABC; štíhlý příjem; Inventories; inventory management; accounting for inventories; ABC method; lean management