Analýza konkrétního investičního záměru - Kočová, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce má za cíl nalézt optimální metodu pro tvorbu a hodnocení investičního projektu a použít tuto metodu při analýze konkrétního investičního záměru. Byla zvolena varianta pořízení investice bankovním úvěrem s 30 % spoluúčastí a dobou úhrady tři, resp. čtyři roky, finančním leasingem s 30 % mimořádnou splátkou také s dobou úhrady tři, resp. čtyři roky, vlastními zdroji. Další navržené varianty byly alternativní, a to najímaná autodoprava a nájem vozidel za pomoci operativního leasingu. Na základě diskontovaného cash flow je optimální variantou najímaná autodoprava. Pořízení investice (nová vozidla) je pro podnik nevýhodné
Analysis of specific investment plans
Keywords: investice; vlastní zdroje; bankovní úvěr; finanční leasing; najímaná autodoprava; operativní leasing; metoda diskontovaného cash flow; investment; equity; bank loans; finance leases; hire trucking; operating leases; discounted cash flow method