Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na příslušníky policie ČR - Ploc, Milan (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá tématem: "Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na příslušníky Policie ČR". V teoretické části jsou charakterizovány pojmy týkající se pohybové aktivity. Ta je jedním z faktorů ovlivňujících zdraví. Cílem diplomové práce je monitoring pohybové aktivity u příslušníků Policie ČR. Je posuzována na základě standardizovaného dotazníku IPAQ-long a monitoringu pomocí krokoměrů Yamax Digiwalker SW-700. Zjištěné výsledky pohybové aktivity jsou porovnávány s doporučením pro pohybovou aktivitu.
The Physical activity of working people focusing member of the Police of Czech republic
Keywords: Pohyb; pohybová aktivita; pohybové schopnosti; pohybové dovednosti; tělesná zdatnost; monitoring pohybové aktivity; nejběžnější pohybové aktivity; zdraví a zdraví životní styl; BMI; Policie ČR; pohybová aktivita v rámci výkonu zaměstnání policistů.; Activity; physical activity; physical abilities; physical skills; physical fitness; the monitoring of the physical activity; the most common physical activities; health and healthy lifestyle; BMI; Police of the Czech Republic; physical activity within the policemen´s job.