Analýza akreditovaných studijních programů ?Německý jazyk pro 2. stupeň ZŠ? - Kujínková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je analýza jednotlivých studijních programů učitelství německého jazyka na 2. stupni základních škol na českých vysokých školách a porovnání výsledků. V teoretické části shrnuji informace o vývoji české vzdělávací politiky po roce 1989 a prezentuji nejdůležitější dokumenty ovlivňující současnou vzdělávací politiku, jakož i politiku jazykovou. V praktické části se již věnuji samotnému studiu. To je na všech vysokých školách v souladu s Boloňským procesem koncipováno jako strukturované. Předmětem analýzy je tedy bakalářský stupeň a navazující magisterský stupeň studia. Pro porovnání jsem si vybrala z celého oboru pouze část výuky věnovanou přípravě studentů na výuku německého jazyka na základních školách. Důraz je kladen na porovnání nabízených předmětů, tematickou skladbu předmětů a způsob získání didaktických znalostí a pedagogických dovedností.
Analysis of accredited study programs "German language for the 2nd grade at basic school"
Keywords: základní škola; Boloňský proces; dokumenty; německý jazyk; studijní obor; studijní plán; vyučované předměty; přednáška; seminář; zápočet; zkouška; kredity; basic school; Bologna process; documents; German language; study program; curriculum; courses; lectures; seminars; credit; exam; credits