Měření průtoků a metody hodnocení časových řad průtoků - Hoch, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá způsoby, které se používají pro měření průtoků. V literární rešerši jsou popsány způsoby, které se v praxi běžně používají a ke každé je napsán postup měření, podle kterého se zjišťuje hledaný průtok. Dále jsou popsány některé z metod pro hodnocení hydrologických časových řad, pomocí kterých se získávají důležité informace o daném vodním toku a jeho vodním režimu. Následuje praktická část, popisující zvolené povodí a změny v krajině, které zde nastaly po roce 1989. Pro zvolené povodí jsou naměřené denní průtoky pomocí vybraných metod hodnoceny a poté je sledován průběh a změny v odtokovém režimu daného povodí. Tyto změny jsou graficky zaznamenány a jsou popsány důvody, které je způsobily.
Water flow measurement and evaluation of water flow time series
Keywords: měření průtoků; hydrometrická vrtule; hydrologická časová řada; konsumpční křivka; Lomnice; ArcMap; water flow measurement; hydrometric propeller; water flow time series; rating curve; Lomnice; ArcMap