Porovnání přenosu vertikálního zatížení od kolových a pásových traktorů - Šálený, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá porovnáním přenosu vertikálního zatížení od kolových a pásových traktorů na půdu. Uvažuje se zatížení pouze samotného traktoru bez přípojného nářa-dí. Cílem práce je vytvořit databázi přenosu vertikálního zatížení pod jednotlivými nápravami kolových a pásových zemědělských traktorů a shromáždění dalších para-metrů měřené techniky. Data se budou moci dále použít pro počítačovou simulaci utužení půdy po přejezdu zemědělské techniky.
Comparison of vertical load transfer from wheeled and crawler tractors
Keywords: pásová jednotka; pásový podvozek; kolový podvozek; pneumatika; belt unit; crawler chassis; wheel chassis; tire