Koncept chytrých měst na příkladu Českých Budějovic a Prahy - Hýbnerová, Nela (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je analýza konceptu chytrých měst na základě dvou případových studií, a to Českých Budějovic a Prahy. První část bakalářské práce se zaměřuje na teoretické poznatky o chytrých městech. Blíže specifikuje oblasti, ve kterých se projevují projekty či inovace Prahy a Českých Budějovic. Teoretická část je doplněna výzkumem prostřednictvím dotazníkového šetření. Výsledek dotazníku ukazuje zhodnocení informovanosti občanů o této strategii a zájem o jednotlivé projekty v konkrétních městech. Pro doplnění a potvrzení výsledků z dotazníku proběhly rozhovory s odborníky zabývající se tématikou chytrých měst.
The concept of smart cities on the example of České Budějovice and Prague
Keywords: moderní technologie; chytré město; inovace; mobilita; životní prostředí; digitalizace; dotazník; rozhovory.; modern technology; smart city; innovation; mobility; Environment; digitization; questionnaire; conversations.