Míra fiskální decentralizace - Tesař, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce bylo kvantifikovat a zhodnotit míru fiskální decentralizace a její vývoj v České republice. Prostřednictvím ukazatelů daňové decentralizace, příjmové decentralizace, výdajové decentralizace, finanční a daňové autonomie, se podařilo kvantifikovat míru fiskální decentralizace a její vývoj v České republice v letech 2000 až 2006. Zjištěné údaje za ČR byly porovnány s dalšími zeměmi.
Measure of fiscal decentralization
Keywords: Fiskální decentralizace; Decentralizace; Decentralized levels of government; Fiscal decentralization; Decentralization; Decentralized levels of government