Toxické hemolytické anémie. - Zemanová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá toxickými hemolytickými anémiemi, které jsou často opomíjeny. Jsou zde popsány laboratorní známky hemolytických anémií, jejich rozdělení do jednotlivých skupin a následné zaměření především na toxické a polékové hemolytické anémie a jejich příčiny.
Toxic hemolytic anemias.
Keywords: toxické hemolytické anémie; hemolytické anémie; anémie; hematologie; poléková hemolýza; léky; příčiny hemolýzy; znaky anémie; toxic hemolytic anemias; hemolytic anemias; anemias; hematology; drug-related hemolysis; drugs; causations of hemolysis; signs of anemia