Šikana na základní škole a její důsledky - Komárek, Jan (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce přináší empirické poznatky z oblasti šikany ve školském prostředí. Je rozdělena na část teoretickou, analytickou a návrhovou. V části teoretické vymezuje základní pojmy jako šikana, šikanování, agrese a vysvětluje formy a vznik šikany. Dále specifikuje způsoby odhalení šikany a vysvětluje možné osobnostní charakteristiky účastníků šikany. Popisuje také šikanu z pohledu aktuálního legislativního systému.
Bullyng at private school And Its conseguences
Keywords: šikana; šikanování; agrese; účastníci šikany; prevence šikany; šikana a právo; bullying; aggression; participants in bullying; prevention of bullying; bullying and law