Návrh aplikace pro automatizovanou extrakci atributů produktů webů - Chvostová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá takzvaným web scrapingem, specificky ukazuje možnou cestu, jak extrahovat data produktů z webu a webových stránek na zvoleném příkladu. Teoretická část se věnuje popisu webu a jeho zdrojového kódu. Aby bylo možné stahovat data, je nejdříve potřeba těmto informacím rozumět. Dále je představeno prostředí jazyka R a některé metody, které jsou následně využity v praktické části při extrakci webu. Praktická část obsahuje postupy (analýzu a návrh) pro tvorbu nástroje využívaného ke stažení. Z konkrétního e-shopu jsou stažena data, u kterých je zkontrolována jejich úspěšnost extrahování. Poslední část je věnována porovnání funkčnosti vytvořeného nástroje na jiném e-shopu.
Design of application for automated extraction of products attributes from Web sites
Keywords: web scraping; extrakce; RSelenium; dynamický web; atributy produktu; Web scraping; extraction; RSelenium; dynamic website; product attributes