Posouzení vlivu magnetické rezonance na spotřebu paliva při provozu spalovacího motoru. - Souček, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Úvodní část této práce je věnována problematice přeměny energie paliva na energii mechanickou u spalovacích motorů. Dále je provedena analýza technických řešení pro snížení spotřeby paliva. V práci je řešena problematika spotřeby paliva při provozu spalovacího motoru a její optimalizace. Je zkoumán a posouzen vliv systémů pracujících na principu magnetické rezonance na spotřebu paliva při provozu spalovacího motoru.
Magnetic resonance imaging assessment of the impact on fuel consumption during operation of the engine.
Keywords: Spalovací motor; energie paliva; energie mechanická; spotřeba paliva; magnetická rezonance.; Internal combustion engine; fuel energy; mechanical energy; fuel consumption; magnetic resonance imaging.