Využití přírodního pesticidu na bázi azadirachtinu v akvaponických systémech: Vliv na růst bazalky pravé (Ocimum basilicum) a na nitrifikační bakterie - Puhanová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce bylo stanovení koncentrace azadirachtinu ve vodě po aplikaci v pěstební části akvaponického systému a jeho vliv na růst bazalky pravé (Ocimum basilicum). Dalším cílem bylo posouzení vlivu azadirachtinu na proces nitrifikace a na bakterie přítomné v biofiltru akvaponického systému.
The utilization of a nature-based pesticide on azadirachtin in aquaponic systems: Influence on the growth of basil (Ocimum basilicum) and on nitrifying bacteria.
Keywords: akvaponie; azadirachtin; bakterie; bazalka pravá; biofiltr; nitrifikace; pesticidy; aquaponics; azadirachtin; bacteria; basil; biofilter; nitrification; pesticides