Řešení uspořádání pozemků s omezenými vlastnickými právy ve vybraných pozemkových úpravách. - Rohová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Náplní diplomové práce je analýza nároků vlastníků při komplexní pozemkové úpravě z pohledu omezení vlastnických práv v katastrálních územích Kaplice a Žďár u Kaplice. Analýza nového uspořádání pozemků z pohledu omezení vlastnických práv a zhodnocení vlivu těchto omezení na průběh pozemkové úpravy. Jedná se především o zaměření na stav před pozemkovou úpravou v daném území a stav po pozemkové úpravě. Výsledkem práce je grafické i textové porovnání vstupů a výstupů z pozemkové úpravy. Vliv na její průběh a celkové porovnání těchto dvou území.
Solution of arrangement of land with limited property rights in selected land consolidation.
Keywords: Vlastnictví; omezení vlastnických práv; nároky vlastníků; pozemková úprava.; Ownership; restrictions on property rights; owners claims; land consolidation.