Vliv hraní stolního fotbalu na grafický projev žáků prvního ročníku - Urbanová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce zkoumá, zda má hraní stolního fotbalu vliv na zkvalitnění písemného projevu dětí prvního ročníku, resp. zda usnadňuje zvládnutí motorických nároků psaní. Teoretická část se opírá o poznatky z lékařské vědy a kineziologie. Seznamuje čtenáře s anatomií ruky, dále s prací a pozicí ruky při psaní. Opírám se rovněž o poznatky a doporučeními popsanými v literatuře ohledně správného pracovního náčiní při nácviku psaní. Vlastní výzkumná část pak představuje faktická zjištění z pedagogické praxe a názory účastníků výzkumu pomáhající tato zjištění interpretovat.
The Effect of Playing Table Football on Pupils´ Handwriting
Keywords: děti; družina; grafomotorika; mladší školní věk; písmo; pronace; psaní; stolní fotbal; supinace; children; school club; graphomotor skills; primary school age; handwriting; pronation; table football; supination